O pravú dedinskú zabíjačku sa postarajú na jarmoku Vikartovčania

09.12.2009 Poprad

Poprad 9. decembra (TASR) - Parkovanie na popradskom námestí bude počas 7. ročníka tradičného jarmoku zadarmo.
TASR o tom informovala Zuzana Švantnerová, vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Mestského úradu v Poprade.
Námestie sv. Egídia bude v sobotu (12.12. ) plné stánkov s rôznymi ľudovými remeselníkmi a pestrý program doplní opäť pravá dedinská zabíjačka. Tentoraz sa jej chopia hostia z Vikartoviec.
Od 10. hodiny budú môcť občania mesta ochutnávať zabíjačkové špeciality. Pripravené sú aj ukážky výroby drevených šindľov, varešiek a vyrezávania koryta.
Švantnerová uviedla, že na jarmoku sa očakáva približne 200 predajných stánkov, čo bude zrejme rekordný počet. \"Prídu ľudoví remeselníci nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska, Poľska a Čiech s medovníkmi, cukrovinkami, vianočnými ozdobami a dekoráciami, ale aj včelími produktmi, výrobkami z dreva, drôtu, prútia, hliny a pod. , \" dodala.
Návštevníkom budú k dispozícii aj stánky s občerstvením, nebude chýbať tradičný salaš, kde okrem iného predvedú výrobu ovčieho syra či opekanie prasiatka. Vo fontáne na námestí tento rok kapry nahradia pstruhy a deti sa môžu tešiť aj na ovečky a poníky.
\"V tomto roku sme opäť stavili na stúpajúcu kvalitu pri výbere ľudových remeselníkov, preto veríme, že jarmok bude mať u Popradčanov aj občanov z iných miest a obcí úspech, \" zhodnotila Švantnerová.
Súčasťou programu budú aj vystúpenia folklórnych súborov Vagonár, Liptov a v kine Tatran budú účinkovať aj klauni.
Počas jarmoku bude voľný vstup aj do Podtatranského múzea, kde je pripravená výstava Čas radosti veselosti zameraná na tradičné ľudové Vianoce.
 

Vyberte región